Kinderalimentatie berekenen is niet gemakkelijk. Er wordt met veel factoren rekening gehouden, waardoor het lastig is om zelf een berekening te maken. Om dit op te lossen hebben wij een eenvoudige bereken module gemaakt. Deze geeft een goede indicatie van het uiteindelijke bedrag. Bereken hier hoeveel alimentatie er ongeveer moet worden betaald. Deze berekening is conform de Tremanormen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de eventueel te ontvangen zorgkorting en de draagkracht van beide ouders. Ook het kindgebonden budget is meegenomen. De uitkomst geeft in veel gevallen een goed idee van het bedrag. Dit geeft jullie de kans om samen afspraken te maken.

Kinderalimentatie berekenen is maatwerk

Onze kinderalimentatieberekening gaat uit van een vrij standaard situatie. Zijn er hoge schulden of is er een dure hypotheek, dan kan dit effect hebben op de uiteindelijke kinderalimentatie. Ook nieuwe partners en kinderen in een nieuwe gezinssituatie kunnen niet worden opgenomen in deze berekening. Is één van jullie zzp’er? Dan is het ook lastiger om je inkomen vast te stellen en kan het invullen van de berekening behoorlijk lastig zijn. Realiseer je in al deze gevallen dat maatwerk in veel gevallen nodig is! Iedere situatie is uniek. Wil je dus zeker weten dat je goede afspraken maakt, laat je dan altijd goed adviseren wat in jouw situatie het verstandigste is.

Let op:
Let op: Sinds 2015 speelt het kindgebonden budget in rol in de alimentatieberekening. Deze berekeningsmodule is daarop aangepast. In veel gevallen valt de alimentatie hierdoor lager uit. Betaal je al alimentatie, dan kan dit een goede reden zijn voor een verlaging van de alimentatie. Wil je hier meer over weten? Onze juridische medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar op 0900-2456000 (40 cent p/m).

Lukt het niet om samen afspraken te maken over de kinderalimentatie? Wij helpen jou graag verder!

Help mij

Vragen?

Heb je vragen over de berekening of wil je toch liever een officiële berekening laten maken? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij geven je gratis advies waar je mee verder kunt.