Zijn jullie al enige tijd uit elkaar en zijn er belangrijk dingen veranderd? Dan kan dit invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Een lager inkomen, ontslag, een nieuwe partner, een kindje in een nieuwe relatie of een andere omgangsregeling. Eigenlijk is iedere verandering die invloed heeft op de draagkracht ook een goede reden om de alimentatie opnieuw te bekijken. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk.

In goed overleg of advocaat

Is goed overleg niet meer mogelijk en wil de ex nergens aan meewerken? Dan is het inschakelen van een advocaat de enige oplossing. Deze zal de nodige stukken opvragen bij de ex en hiermee de nieuwe alimentatie gaan berekenen. Dit brengt wel de nodige kosten met zich mee en is voor de verstandhouding vaak niet al te best. Is het contact tussen jullie nog redelijk goed en valt er nog te overleggen, dan is het slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier bespaar je een hoop geld en gedoe mee.

Te hoog of te laag

Ook in goed overleg kan het heel lastig zijn om samen tot een goed bedrag te komen. De één vindt het bedrag altijd te hoog, de ander te laag. Hier kunnen flinke discussies door ontstaan. Pas daar goed voor op. Het zou zonde zijn om hier ruzie over te krijgen. Om ruzie te voorkomen is het misschien verstandig om niet zelf aan het rekenen te gaan, maar om een onafhankelijke herberekening te laten maken.

Onafhankelijke herberekening

Willen jullie zeker weten dat het bedrag dat wordt afgesproken ook echt klopt? Dan helpen wij jullie graag verder. Dit door het maken van een onafhankelijke herberekening volgens de geldende normen. Zo weten jullie allebei zeker dat de één niet teveel betaald en de ander niet te weinig krijgt. Een reden voor discussie is er dan niet meer.

Alimentatie herberekening 140 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een advocaat die zou maken. Omdat wij geen advocaten zijn, kunnen wij dit tegen een veel lager tarief. Voor 140 euro inclusief de BTW worden de kinder- en partneralimentatie opnieuw berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Wil je een berekening van twee verschillende situaties? Bij voorbeeld met een andere omgangsregeling, dan kost de extra berekening 25 euro.

Benodigde stukken via de Ockto-app

Om het maken van de herberekening makkelijker te maken werken wij met de Ockto-app. Via deze app kunnen jullie allebei op een snelle en veilige manier jullie financiële gegevens bij ons aanleveren. Dit scheelt jullie een hoop gezoek in papieren en daarnaast weten we dan zeker dat we met de goede cijfers werken. De Ockto-app kun je gratis downloaden in de App-store. Vervolgens sturen wij jou een linkje, zodat je van start kunt gaan. Je logt in met je Digi-d. De app verzamelt daarna alle informatie die nodig is. Met de Ockto-app hoef je jouw financiële administratie niet meer te doorzoeken. Je verzamelt en deelt snel, eenvoudig en veilig jouw gegevens. Daarnaast sturen wij jullie nog een apart formulier toe met andere gegevens die wij nodig hebben om tot een goede herberekening te komen.

Je gegevens makkelijk en veilig doorsturen met de Ockto-app

Deel snel, eenvoudig en veilig je financiële gegevens.

Voor het maken van een herberekening hebben wij best wel wat financiële gegevens van je nodig. Het kan flink wat tijd kosten om alles bij elkaar te zoeken. Om dit allemaal wat makkelijker te maken werken wij met de Ockto-app. Met deze app verzamel je binnen een paar minuten al de gegevens die wij nodig hebben en stuur je ze ook meteen veilig naar ons door. Dit scheelt je een hoop gespit in dossiermappen en schoenendozen.

  • Je hoeft niet zelf op zoek naar je stukken. Dit scheelt je een hoop tijd.
  • Alles wordt versleuteld naar ons doorgestuurd. Veiligheid staat hierbij voorop!
  • Je weet zeker dat we de juiste informatie gebruiken voor onze berekening. Er kan geen onduidelijkheid meer ontstaan over de cijfers!

Benodigde stukken

Voorwaarde is wel dat beide partners willen meewerken aan het maken van de herberekening en dat jullie allebei bereid zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.